Chassisdragers

Een fietsenrek, scooterrek of motorrek aan het chassis van uw camper?

Het voordeel van een zogenaamde chassisdrager is dat deze geschikt zijn voor hoge belastingen van bijvoorbeeld een scooter of lichte motor, maar ook steeds meer e-Bike eigenaren kiezen voor een dergelijk systeem i.v.m. de hoge belasting van de achterwand wanneer 2 e-Bikes op een conventioneel rek geplaatst worden. Veel e-Bikes wegen immers (zelf met de accu’s verwijderd) zo’n 20kg per stuk en, hoewel de betere fietsenrekken deze statische belasting kunnen dragen, komen daarbij tijden het rijden (bijv. drempels) grote krachten vrij het op het fietsenrek én de achterwand, met soms grote gevolgen.

Onze verkooptoppers

Fietsenrek voor camper aan chassis

Memo M-Star
Fietsendrager voor aan het chassis. Mede daardoor zeer geschikt voor zwaardere (elektrisch) fietsen. Omdat de M-Star opklapbaar is neem hij tevens weinig ruimte in beslag indien u rijdt zonder fietsen achterop de camper. 

v.a. €1.530,- incl. BTW en montage

 • incl. canbuskabel
 • excl. chassisverlenging/versteviging

Scooterdrager voor camper aan chassis

Memo M-Classic
Motor-/Scooterdrager aan het chassis met een maximumale beladingscapacteit van 150kg. Kwalitatief hoogwaardige product met een eigen gewicht van slechts 30kg. Tevens alternatief leverbaar met 170kg capaciteit. 

v.a. €1.881,- incl. BTW en montage

 • incl. canbuskabel
 • excl. chassisverlenging/versteviging

Fietsenrek voor buscamper aan chassis

Memo Van-Star
Fietsendrager aan het chassis speciaal ontwikkeld voor buscampers. Geschikt voor zwaardere (elektrische) fietsen. Tevens opklapbaar en wegdraaibaar zodat achterdeuren bruikbaar blijven zonder uw fietsen te demonteren.

v.a. €2.178,- incl. BTW en montage

 • incl. canbuskabel

Wegdraaibare trekhaak voor buscamper

Memo Van-Swing
Wegdraaibare trekhaak speciaal ontwikkeld voor buscampers. Geschikt voor zwaardere (elektrische) fietsen op fietsendrager (niet incl). Leverbaar link- of rechtdraaiend. Niet geschikt om aanhanger te trekken.

v.a. €1.084 incl. BTW en montage

 • incl. canbuskabel
 • excl. fietsendrager

Uiteraard is er nog veel meer mogelijk! Specifieke wensen? Neem dan contact op.

Tip!

Bij veel campers moet eerst een chassisverlenging worden toegepast alvorens een chassisdrager kan worden gemonteerd. De opbouw van de camper loopt vaak verder door dan waar het chassis van het onderstel ophoud (buscampers uitgezonderd). Bestel daarom nooit zomaar een chassisdrager of trekhaak op basis van het type onderstel van uw camper, maar informeer altijd éérst of dat er een chassisverlenging moet worden toepast. Ook dient u er rekening mee te houden dat de kabelboom van de verlichting wellicht verlengt moet worden. Ook hierbij is het van belang rekening te houden of het om een conventioneel of Canbus-systeem gaat. In een enkel geval moet leidingen, tanks of uitdraaisteunen verwijderd of verplaatst worden.

Vrijblijvend prijsopgave

Vergeet niet uw merk/model camper te vermelden, indien mogelijk met kenteken en chassisnummer!

  Download Brochures

  Download nu direct de laatste Bochures & Prijslijsten van Knaus & Carthago. Hoe ziet uw ideale camper er uit?

   Bekijk aanbod online
   Laat je inspireren!
   some