Chassisdragers

Een fietsenrek, scooterrek of motorrek aan het chassis van uw camper?

Het voordeel van een zogenaamde chassisdragers is dat deze geschikt zijn voor hoge belastingen van bijvoorbeeld een scooter of lichte motor, maar ook steeds meer e-Bike eigenaren kiezen voor een dergelijk systeem i.v.m. de hoge belasting van de achterwand wanneer 2 e-Bikes op een conventioneel rek geplaatst worden. Veel e-Bikes wegen immers (zelfs met de accu’s verwijderd) zo’n 20kg per stuk en, hoewel de betere fietsenrekken deze statische belasting kunnen dragen, komen daarbij tijden het rijden (bijv. drempels) grote krachten vrij het op het fietsenrek én de achterwand, met soms grote gevolgen.

Let op, bij veel campers (m.u.v. buscampers) is een chassisverlenging/-versteviging van het chassis nodig. Let er tevens op dat u uw maximale achter-aslast niet overschreidt. Wij informeren u graag (op afspraak).

Het gebruik van een fietsenrek aan het chassis van een camper biedt verschillende voordelen, waaronder:

 1. Veiligheid en stabiliteit: Een fietsenrek dat direct aan het chassis van de camper is bevestigd, biedt over het algemeen meer stabiliteit en veiligheid in vergelijking met rekken die aan de achterwand zijn gemonteerd. Dit kan vooral belangrijk zijn bij het vervoeren van meerdere fietsen of zwaardere fietsen.
 2. Geschikt voor zwaardere belastingen: Chassisgemonteerde fietsenrekken hebben vaak een hogere draagcapaciteit, waardoor ze geschikt zijn voor het dragen van elektrische fietsen of andere zwaardere fietsen.
 3. Minder invloed op zicht en toegang: Een fietsenrek aan het chassis kan de achteruitzichtspiegels minder belemmeren en het achteruitrijden vergemakkelijken in vergelijking met rekken die aan de achterkant zijn gemonteerd. Ook kan het de toegang tot de achterklep of deuren van de camper minder beïnvloeden.
 4. Ruimtebesparing: Het chassisgemonteerde fietsenrek kan de beschikbare opbergruimte aan de achterkant van de camper vrijhouden, waardoor er meer ruimte is voor andere bagage of accessoires.
 5. Minder windweerstand: Een fietsenrek aan het chassis kan zorgen voor minder luchtweerstand dan een rek dat aan de achterkant is gemonteerd, wat gunstig kan zijn voor brandstofefficiëntie.
 6. Makkelijker laden en lossen: Het laden en lossen van fietsen kan gemakkelijker zijn omdat ze zich op een lager niveau bevinden in vergelijking met rekken op de achterwand. Dit kan vooral handig zijn bij zwaardere fietsen.
 7. Mogelijkheid om accessoires toe te voegen: Sommige chassisgemonteerde fietsenrekken bieden de mogelijkheid om extra accessoires toe te voegen, zoals een extra bagagedrager of een beugel voor andere sportuitrusting.

Onze verkooptoppers

Fietsenrek voor camper aan chassis

Memo M-Star
Fietsendrager voor aan het chassis. Mede daardoor zeer geschikt voor zwaardere (elektrisch) fietsen. Omdat de M-Star opklapbaar is neem hij tevens weinig ruimte in beslag indien u rijdt zonder fietsen achterop de camper. 

v.a. €1.530,- incl. BTW en montage

 • incl. canbuskabel
 • excl. chassisverlenging/versteviging

Scooterdrager voor camper aan chassis

Memo M-Classic
Motor-/Scooterdrager aan het chassis met een maximumale beladingscapacteit van 150kg. Kwalitatief hoogwaardige product met een eigen gewicht van slechts 30kg. Tevens alternatief leverbaar met 170kg capaciteit. 

v.a. €1.881,- incl. BTW en montage

 • incl. canbuskabel
 • excl. chassisverlenging/versteviging

Fietsenrek voor buscamper aan chassis

Memo Van-Star
Fietsendrager aan het chassis speciaal ontwikkeld voor buscampers. Geschikt voor zwaardere (elektrische) fietsen. Tevens opklapbaar en wegdraaibaar zodat achterdeuren bruikbaar blijven zonder uw fietsen te demonteren.

v.a. €2.178,- incl. BTW en montage

 • incl. canbuskabel

Wegdraaibare trekhaak voor buscamper

Memo Van-Swing
Wegdraaibare trekhaak speciaal ontwikkeld voor buscampers. Geschikt voor zwaardere (elektrische) fietsen op fietsendrager (niet incl). Leverbaar link- of rechtdraaiend. Niet geschikt om aanhanger te trekken.

v.a. €1.084 incl. BTW en montage

 • incl. canbuskabel
 • excl. fietsendrager

Motordrager voor camper aan chassis

Weih-Tec Hy/A 170
Motordrager tot 170kg te monteren op camperchassis. Rek is hydraulisch neerlaatbaar voor gemakkelijke plaatsing van uw motor. Met extra verlenging kan er naast de motor nog 1 fiets meegenomen worden.

Prijs op aanvraag

Motordrager voor camper aan chassis

Weih-Tec Hy/A 300
Motordrager tot 170kg te monteren op camperchassis. Rek is hydraulisch neerlaatbaar voor gemakkelijke plaatsing van uw motor. Alleen geschikt voor zwaardere campers op 7,5t Iveco Daily-chassis en truck-chassis. Individuele typegoedkeuring benodigd.

Prijs op aanvraag

Uiteraard is er nog veel meer mogelijk! Specifieke wensen? Neem dan contact op.

Tip!

Bij veel campers moet eerst een chassisverlenging worden toegepast alvorens een chassisdrager kan worden gemonteerd. De opbouw van de camper loopt vaak verder door dan waar het chassis van het onderstel ophoud (buscampers uitgezonderd). Bestel daarom nooit zomaar een chassisdrager of trekhaak op basis van het type onderstel van uw camper, maar informeer altijd éérst of dat er een chassisverlenging moet worden toepast. Ook dient u er rekening mee te houden dat de kabelboom van de verlichting wellicht verlengt moet worden. Ook hierbij is het van belang rekening te houden of het om een conventioneel of Canbus-systeem gaat. In een enkel geval moet leidingen, tanks of uitdraaisteunen verwijderd of verplaatst worden.

Vrijblijvend prijsopgave

Vergeet niet uw merk/model camper te vermelden, indien mogelijk met kenteken en chassisnummer!

  Download Brochures

  Download nu direct de laatste Bochures & Prijslijsten van Knaus & Carthago. Hoe ziet uw ideale camper er uit?

   Bekijk aanbod online
   Laat je inspireren!
   some