Coatings

Keramische coatings: Optimale bescherming van uw camper!

Indien u uw camper laat voorzien van een keramische coating profiteert u altijd van een optimale glans (ook de op langere termijn), extreem duurzame bescherming (was of wax is niet meer nodig), bescherming tegen UV-invloeden (veroudering en verkleuring van materiaal). Bovendien word het wassen en schoonhouden van uw camper vele malen vergemakkelijkt.  

– Lange levensduur

– Extreem duurzaam

– Bescherming tegen chemicaliën

– Altijd optimale glans

– Wateronthechting

– Vuilonthechting

– Gemakkelijk in onderhoud

– Bescherming tegen krassen

– Bescherming hoge temperaturen

Waarom een keramische coating?

Een coating is op dit moment dé beste lakbescherming op de markt. In tegenstelling tot waxen, nano-waxen en sealants is een coating een ontzettend harde beschermlaag welke ontstaat uit een chemische verbinding met de ondergrond. Hierdoor krijgt de lak een hoge bescherming tegen chemicaliën en krijgt vuil minder kans zich te hechten op de lak. Ook water zal gemakkelijker van de coating aflopen en minder hechten, waardoor er ook minder kans op vuil- en kalkplekken ontstaat. In tegenstelling tot waxen ‘vergaat’ het beschermde product niet naar mate tijd en vervuiling verstrijkt. Ook is de levensduur van een coating veel langer dan met een waxlaag of sealant. Een coating gaat namelijk minimaal 3 jaar tot veel langer mee. Onze coatings blijven onder normale omstandigheden minimaal 5 jaar effectief. Kleine beschadigingen in de toplaag van de lak zijn bij een coating eveneens gemakkelijker weg te poetsen. Vanwege de extreem harde beschermlaag van een coating worden deze ook wel keramische coatings of glascoatings genaamd. Bijkomend voordeel is dat deze coating zich ook prima houd in extreme hitte, wat zeker bij campers natuurlijk vaker voorkomt. 

Een Glascoating of Keramische Coating zijn beide coatings met het product SiO2 (Siliciumdioxide) wat onder meer zorgt voor de beschermde werking. Let op wanneer u gaat vergelijken, niet elke Nano-behandeling is gelijk aan een keramische coating! 

Professioneel onderhoud mogelijk

Met een keramische coating is uw camper natuurlijk nog gemakkelijk te onderhouden. Desalniettemin spreken we dan over onderhoudsarm onderhoud en niet over onderhoudsvrij onderhoud. Ook een camper met een keramische coating moet immers op zijn tijd gewassen worden. U krijgt hiervoor bij applicatie een speciale onderhoudspakket bijgeleverd. Heeft u ook daar geen trek in? Geen probleem, want uw camper kan ook vóór uw gewassen worden met dezelfde speciale shampoo’s geschikt voor de keramische coatings. De kosten daarvoor zijn afhankelijk van formaat en vervuiling camper zo’n €75,- tot €200,-. Eventueel kunnen we dit ook op locatie laten verzorgen (houdt u rekening met reiskosten).  

Uitsluitend dakcoating uivoeren?

Naast het uitvoeren van een volledige coating is het ook mogelijk alleen het dak te laten voorzien van een coating. Bijvoorbeeld als uw camper vaak gestald staat op plekken waar veel groen- en algvorming ontstaat door omliggende bomen. Prijzen voor uitsluitend het dak incl. dakaccessoires en speciale coating t.b.v. eventuele zonnepanelen variëren tussen de €800,- en €1.100,- incl. BTW

Meer dan alleen exterieur!

Wist u dat het aanbrengen van een beschermde coating ook mogelijk is voor interieurdelen, velgen, (voor-)ruiten en zonnepanelen van uw camper? Bijvoorbeeld hoogglas kastfronten en douche-/natte cellen kunnen behandeld worden met onze keramische coating voor gemakkelijk schoonmaken en optimaal behoud. Voor zonnepanelen en voorruit worden speciale coatings toepast die het zicht en de werking van de zonnepanelen niet negatief beïnvloeden. 

Wat kost een keramische coating?

Omdat het aanbrengen van een keramische coating een vakkundig en vooral arbeidsintensief proces is variëren de kosten erg per camper. Voor de meeste courante modellen (nieuwe campers) liggen de prijzen tussen €2.000,- en €4.000,- incl. BTW en inclusief ruiten (m.u.v. voorruit), dak, dakaccessoire, zonnepanelen met speciale coating, onderhoudspakket voor optimaal behoud en applicatie. Voor gebruikte campers komt er een toeslag bij wegens extra voorbereidende werkzaamheden alvorens de coating aangebracht kan worden. De applicatie van de coating duurt plusminus 48 uur. Voor een exacte prijsopgave kunt u contact met ons opnemen. 

Onze prijzen zijn dus inclusief:

 • Keramische coating van voorzijde, zijwanden, dak en achterwand
 • Ruiten (m.u.v. voorruit)
 • Dak
 • Dakaccessoires
 • Zonnepanelen (speciale coating)
 • Onderhoudspakket
 • Applicatie van het geheel

Tegen meerprijs mogelijk:

 • Speciale coating voorruit: €90,- incl. BTW
 • Speciale coating lichtmetalen velgen: €22,50 incl. BTW per velg

Voor gebruikte campers is het voorbereidend werk arbeidsintensiever omdat er meer vuil verwijderd dient te worden en veelal bepaalde delen al reeds UV-schade hebben opgelopen en er deels extra gepolijst moet worden alvorens de coating kan worden aangebracht. 

Daarom geldt er een prijstoeslag voor gebruikte campers:

Nieuwe campers: Geen toeslag
0 – 1 jaar oud: €250,- incl. BTW

1 – 3 jaar oud: €500,- incl. BTW

3 jaar of ouder: Prijs op aanvraag, afhankelijk van staat camper

Leverbaar met 5 jaar optimalisatiegarantie!

Onze coating blijft onder normale omstandigheden tenminste 5 jaar effectief, echter kan het effect van de coating wel iets afnemen naar mate de jaren verstrijken. Daarom is het ook mogelijk om de coating te voorzien van 5 jaar optimalisatiegarantie, waarbij de werking tot zelfs in het vijfde jaar absoluut optimaal is. Dit gebeurd door de coating gedurende de 5 jaar zo’n 2 keer te laten voorzien van een speciale chemische behandeling waarmee de oorspronkelijke efficiëntie wederom wordt behaald (zogenaamde ‘reset’-behandeling). Met welke interval deze speciale behandeling moet gebeuren is afhankelijk van verschillende factoren (o.a. vervuiling van de camper / invloed van UV). Daarom adviseren wij u de camper voor de 5 jaar optimalisatie-garantie jaarlijks professioneel te laten wassen waarbij direct de noodzaak van een ‘reset’-behandeling kan worden beoordeeld en indien nodig worden uitgevoerd. De kosten voor dit wassen en inspecteren liggen, afhankelijk van camper, tussen de €75,- en €200,- per jaar (dus tussen €375,- en €1.000,- in een periode van 5 jaar). Eventueel kan dit ook op locatie gebeuren (er worden dan wel reiskosten in rekening gebracht). De 5 jaar optimalisatiegarantie is alleen mogelijk bij campers welke op moment van applicatie jonger zijn dan 3 jaar.

Vrijblijvende prijsopgave

Vergeet niet uw merk/model camper te vermelden, indien mogelijk met kenteken en chassisnummer!

  Download Brochures

  Download nu direct de laatste Bochures & Prijslijsten van Knaus & Carthago. Hoe ziet uw ideale camper er uit?

   Bekijk aanbod online
   Laat je inspireren!
   some