Het aftellen kan beginnen…

Gefeliciteerd met uw nieuwe camper!

Binnenkort kunt u met uw nieuwe camper op pad. Wellicht zijn de eerste reisplannen al in de maak? Graag helpen wij u met dit bericht alvast een eindje op weg, zodat u nog beter van uw nieuwe aanwinst kunt genieten. 

Deze pagina bevat uitsluitend algemene informatie. Er worden dan ook géén noodzakelijke dingen vermeldt m.b.t. de aflevering van uw camper. Het lezen is dan ook geheel vrijblijvend, maar we hopen met deze tips de wachttijd tot aflevering en/of de ‘maidentrip‘ wat te kunnen verzachten en u nóg meer plezier te laten ondervinden van uw nieuwe aanwinst…

Verzeker uw camper goed!

Een camper is natuurlijk een kostbaar bezit en u doet er daarom goed aan om goed te kijken naar de verzekering van uw camper. Hieronder een aantal korte TIPS VOOR HET AFSLUITEN VAN DE BESTE VERZEKERING.

Verzeker op taxatiewaarde
Indien uw camper ouder is dan pl.mn. 3 á 5 jaar, dan doet u er goed aan om deze te verzekeren tegen taxatiewaarde. Wanneer u tegen taxatiewaarde verzekerd, wordt de premie berekend op de getaxeerde waarde, in plaats van de veel hogere oorspronkelijke nieuwwaarde. Hiermee bent u qua premie vaak voordeliger uit (bij gelijke voorwaarden/dekking) en bovendien is er bij total-loss geen discussie over de dagwaarde van de camper, maar krijgt u de getaxeerde waarde uitgekeerd. De taxatie zal eens in de zoveel jaar opnieuw moeten plaatsvinden om de waarde (en premie) te indexeren. 

Een camper met een nieuwwaarde van €82.300,- zou bij een verzekering op nieuwwaarde plusminus €945,- aan premie kosten en verzekerd zijn tegen (slechts) dagwaarde. Indien dezelfde camper getaxeerd zou zijn op een waarde van €57.500,- dan is de premie naar rato slechts €842,- en is deze verzekerd tegen de getaxeerde waarde. Uiteraard zijn premiebedragen afhankelijk van camper, polis en verzekerde.

Verzeker All-Risk
Ook oudere campers kunt u het beste all-risk verzekeren. Dit komt omdat de schadekans bij een kampeerauto vele malen groter is dan bij een personenauto. Daarnaast kunnen ook kleine schades al snel flink in de papieren lopen qua schadebedrag. Vrijwel alle campers worden daarom all-risk verzekerd.

Vergelijk beveiligingseisen
Vergelijk niet alleen de verzekeringsvoorwaarden, maar informeer ook naar de beveiligingseisen. Veel goedkopere verzekeraars stellen hogere beveiligingseisen. Dit maakt een iets voordeligere premie vaak weer ongedaan, omdat er extra sloten of alarmsystemen gemonteerd moeten worden. Bij de meeste verzekeraars volstaat bij een wat jongere camper een versnellingsbakslot of stuurslot (bijvoorbeeld Construct). Bij gebruikte campers volstaat soms de af-fabriek startonderbreker al. Bij duurdere nieuwe campers moeten soms alarmsystemen, track-en-trace-systemen en hellingshoekdetectoren gemonteerd worden. Het loont dus zeker de moeite om naast de premie, ook de beveiligingseisen te controleren.

Vergelijk de voorwaarden
Het klinkt gemakkelijker dan het is, maar toch: vergelijk ook de verzekeringsvoorwaarden. Vele “universele” verzekeraars (verzekeraars welke meer verzekeren dan alleen campers, maar bijvoorbeeld ook auto-, opstal-, arbeidsongeschiktheid- of rechtsbijstandverzekering aanbieden) hebben vaak wel speciale polissen voor campers, maar zijn vaak op/in inhoud minder volledig dan verzekeraars welke uitsluitend campers verzekeren. Heeft u bijvoorbeeld recht op vervangend vervoer? Zo ja, hoe ziet dat vervangend vervoer er uit? Is dan een personenauto of een camper? Komt de verzekeringsmaatschappij een Nederlandse camper in Spanje brengen en neemt men uw camper aldaar bij schade mee terug? Of krijgt u alleen een budget en moet u daarvoor aldaar zelfstandig een huurcamper zien te regelen? En hoe zit het met pechhulp? Geen zin om te vergelijken… grosso modo geldt nog altijd het feit dat een goedkopere premie vaak minder gunstige voorwaarden betekend.  

Schadesturing
Kijk ook in hoeverre u gebonden bent in uw keuzevrijheid qua hersteller. Veel verzekeraars verplichten u bij schade zaken te doen met een aan de verkeringsmaatschappij verbonden hersteller. Bij veel “universele” verzekeraars moet u vaak naar een autoschade-hersteller. Geen probleem indien het een schade aan cabine treft, maar bij complexere schades aan opbouw- of interieurdelen ontbreekt dat daar soms aan expertise. Wij zelf zijn o.a. aangesloten hersteller van de volgende maatschappijen: Aveco Camperverzekeringen, maar herstellen ook voor verzekeringsmaatschappijen zonder ‘schadesturing’ zoals Centraal Beheer, Achmea en SafeTrip Camperverzekeringen. Per 1 maart 2024 hebben wij onze samenwerking als schadehersteller beëindigd met Recamp (waaronder o.a. NKC Camperverzekeringen en Camperverzekerd.nl vallen). Voor deze verzekeringsmaatschappijen kunnen wij daarom per 1 mei 2024 niet meer alle schadegevallen in behandeling nemen.

Wij kunnen u o.a. de camperverzekeringen van Aveco Verzekeringen van harte aanbevelen. Aveco is een van de 3 grootste camperverzekeraars in Nederland. U kunt de camper verzekeren tegen nieuwwaarde, aanschafwaarde of taxatiewaarde (afhankelijk van leeftijd). Bovendien hanteerd men over het algemeen betere voorwaarden en lagere beveiligingseisen dan vele concurrenten.

Handige apps

Campercontact is een handige app boordevol camperplaatsen, sani-zuilen en campervriendelijke campings. Een andere bekende app voor het vinden van camperplaatsen is Park4Night.

Een dagboek bij houden waar je allemaal bent geweest? Later terug zoeken waar u die mooie vakantiefoto ook alweer genomen hebt? De app ‘Polarsteps‘ maakt voor jou, als je wilt helemaal automatisch, je reisverslag. Voor jezelf of om te delen met heel de wereld.

De Truma-app heeft handige functionaliteiten en indien uw camper voorzien is van een Truma iNet-systeem kunt u tevens via uw telefoon o.a. uw boiler & kachel bedienen.

Winterkamperen!

Bij veel mensen gaat de camper ‘s-winter de op stal. Jammer, want is de winter is er nog genoeg te beleven met de camper! Wist u dat bijna 20% van onze klanten de camper het gehele jaar door gebruikt? Om uw camper écht winterproef te maken zijn er diverse extra’s op de markt. Bijvoorbeeld de extra isolatiedekens welke u over de cabine kunst plaatsen voor extra isolatie, zoals de ThermoLux-serie van Hindermann. 

Wij informeren u graag naar de mogelijkheden.

In de app van CamperContact staan maar liefst 1.600 camperplaatsen met wintersport-mogelijkheden. Uiteraard zijn er ook veel campings waar vanuit wintersport mogelijk is. Populairste wintersportbestemming onder camperaars in Oostenrijk (ruim 50%), gevolgd door Duitsland, Frankrijk. Een relatief klein percentage kiest voor Italië, Zwitserland of Noorwegen. 

Frankrijk & Spanje: Dwars door de Pyreneëen

Route: Salies de Béarn (FR) > St. Jean Pied de Port > Oloron st. Marie > Fabrèges > Lourdes > Bagnères de Bigorre > Loudenvielle > Espot (SP) > Andorra (AN) > Vinca (FR) > Canet-Plage

Wisselende landschappen, indrukwekkende bergen en pittoreske dorpjes. Dat staat je te wachten tijdens je tocht door de Franse en Spaanse Pyreneeën. Van de groene noordkant naar de ruige zuidkant en weer terug, om vervolgens te eindigen aan de voet van de Pyreneeën. Onderweg geniet je van lieflijke landschappen, grillige pieken, schilderachtige dorpjes en adembenemende vergezichten. 

Er zijn volop mogelijkheden om korte of langere bergwandelingen te maken. Ook een bezoek aan Lourdes behoort tot de mogelijkheden. In Spanje kun je het Spaanse nationaal park Aigüestortes bezoeken. In het ministaatje Andorra is de camping in Andorra-stad, dicht bij het historische oude centrum, een aanrader.

Slaapcomfort

Niet alle merken campers leveren standaard een hoogwaardige matrassoort. Zeker bij gebruikte campers kunnen de standaard matrassen na enkele jaren minder comfortabel worden. Wist u dat een nieuw matras of topper echt niet veel hoeft te kosten? Linders Kampeerauto’s is dealer van Seminautic. Dit bedrijf gevestigd in Eindhoven heeft een drive-in, waarbij u meerdere matrassen en toppers kunt uitproberen en ter plekke kan laten inmeten en plaatsen. Interesse? Neem dan contact op! Vele van onze klanten gingen u al voor en zijn zeer tevreden over de service en producten van Seminautic!

Wist je dat?

  • Populairste bestemmingen onder Nederlandse kampeerders zijn (in chronologische volgorde): Frankrijk (22%), Duitsland (16%), Nederland (11%), Italië (11%), Noorwegen (6%) en Portugal (4%). 
  • Het overgrote deel van de camperaars (50%) wisselt camperplaatsen en camping met elkaar af. Zo’n (34%) verkiest hoofdzakelijk camperplaatsen. Een kleiner deel (14%) kampeert vrijwel uitsluitend op campings. Een klein percentage (2%) kampeert uitsluitend ‘vrij’. 
  • Zo’n 61% van de camperaars neemt regelmatig een douche in de camper. Een kleinere groep, zo’n 39% gebruikt de douche in de camper niet of nauwelijks.

Wist u dat de grootste camperbeurs ter wereld eigenlijk vlak bij huis is? De Caravan Salon Düsseldorf vindt jaarlijks eind augustus plaats in Düsseldorf.

360-graden camera met dodehoekdetectie

Nog gemakkelijker en veiliger manouvreren dankzij onze camerasystemen. Ook leverbaar als 360′-graden camera met dodehoekdetctie (BSM). Naadloos 3D beeld geschikt voor campers tot 9-meter lengte.

Keramische coating

U houdt de camper natuurlijk graag netjes. Toch valt het vaak niet mee, omdat vuil zich soms snel kan hechten aan de lak en vervelende zwarte strepen kan achterlaten langs ramen en luiken. Met een keramische coating is dit verleden tijd en word het wassen van de camper gemakkelijker dan ooit tevoren.

LPG-installatie

Welke gasfles is nu de beste keuze? Elk land heeft ook nog eens zijn eigen aansluiting. Bent u ook klaar met het ‘gedoe’ van het veelal wisselen van flessen en moeten zoeken naar een passend gasfles en aansluiting in het buitenland? Een LPG-installatie biedt de oplossing! 

Wij informeren u graag naar de mogelijkheden voor een LPG-installatie in úw camper.

Luifel-ankerplaat

Uw luifelpoten maximaal verankeren aan de grond? En tevens gemakkelijk in- en uit kunnen draaien zonder steeds nieuwe haringen te moeten slaan? Met onze PeggyPeg luifel-ankerplaat werkt u luifel praktischer dan ooit! Bekijk onze luifel-accessoires.

Noorwegen & Zweden:
Bergen & Fjorden 

Deze reis leidt je langs hoge bergen en diepe fjorden van Zuid-Noorwegen. Maar ook over de grootste hoogvlakte van Europa: de Hardangervidda. Van half mei tot augustus zijn de dagen lang en de nachten kort. Zo rijd je over een pas met sneeuw en ijs, zo zit je met bijna zomerse temperaturen te genieten van de rust.

Je maakt intensief kennis met de indrukwekkende natuur van Noorwegen met zijn imposante fjorden en ruige landschappen, maar bezoekt ook een aantal stadjes: Lillehammer, met het openluchtmuseum Maihaugen, Dombås, met de mogelijkheid tot een treinreis met de beroemde Raumabanen en de in jugendstil herbouwde kuststad Ålesund. In Oslo kun je bezienswaardigheden bekijken als het Vigelandpark, het Bøgdøy museum-eiland met zijn Vikingschipmuseum en de Kon-Tiki van Thor Heyerdal.

Route & Bezienwaardigheden: Uddevalla (SE) > Halden (NO) > Lillehammer > Dombås > Ljøsøya > Vikebukt > Fjellstova > Geiranger > Olden > Vik i Sogn > Øvre Eidfjord > Ål > Aurland > Auradal > Oslo

Duitsland:
Hanzereis naar de Oostzee

Net als in Nederland bracht de Hanze in Duitsland in de middeleeuwen veel
welvaart. Dat is nog altijd te zien aan de mooie koopmanshuizen met prachtige gevels, de imposante pakhuizen, de grote kerken en fraaie stadhuizen. Tijdens deze reis zie je daar fraaie voorbeelden van, zoals in de Altstädte van Bremen en Hamburg.

Maar ook andere Hanzesteden aan de Oostzeekust, zoals Hameln, Lübeck, Wismar, Rostock, zijn zeer de moeite waard. Op de route langs de Oostzeekust vind je ook pracht en praal in de kastelen Bückeburg, Schwerin en Granitz. Verblijf zeker enkele dagen op het eiland Rügen. Hier, en op Usedom, vind je de mooiste stranden. Meer landinwaarts kom je bij de Mecklenburgische Seenplatte, met talloze meren tussen schilderachtige heuvels. Hier kun je heerlijk wandelen en fietsen.

Route & Bezienwaardigheden: Hameln > Bremen > Stade > Lübeck > Wismar > Rügen (Eiland) > Karlshagen > Waren-Müritz > Drage > Lüneburg

Fresh-Up set

Met een Thetford Fresh-Up Set is uw toilet weer helemaal fris. Het pakket omvat een nieuwe toiletcassette met trolley-systeem (de bestaand kan eventueel als reserve dienen), een nieuwe toiletbril en deksel en reinigingset. Ook een fris nieuw toilet? De Thetford Fresh-Up Set is bij ons te bestellen (ook voor Dometic toiletten).

Lichtmetalen velgen

Lichtmetalen velgen geven niet alleen extra uitstraling aan uw camper, ze zijn daarnaast licht van gewicht en gemakkelijk schoon te maken. Wij hebben diverse design leverbaar met hoge draaglasten zodat ze ook geschikt zijn voor relatief zware campers. Bekijk ons assortiment.

Garagesystemen

Uw garageruimte optimaal benutten? Dankzij onze garagesystemen is uw garage altijd geordend en gemakkelijk toegangelijk!

Spanje & Portugal:
Van Baskenland naar Algarve

Veel bijzondere historische steden, routes door machtige graangebieden, trajecten langs adembenemende kliffen en imposante bergen, het Portugese levenslied en een duik in de Atlantische Oceaan. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten van een rondreis over het westelijk deel van het Iberisch Schiereiland. De reis begint in Spanje, net over de grens met Frankrijk, gaat vervolgens naar het noorden van Portugal en van daaruit naar de meest zuidwestelijke punt van Europa, om vervolgens via de kustlijn terug te gaan naar het beginpunt.

Route & Bezienswaardigheden: Zarautz > Burgos > Tordesillas > Mirandela > Sátão > Tomar > Évora > Lagos > Vila Nova de Milfontes > Costa de Caparica > Nazaré > Coimbra > Vilanova de Gaia > Covas > Santiago de Compostela > Castropol > Deva > Potês

Italië & Kroatië:
Rondje Adriatische kust

Overeenkomst tussen Italië en Kroatië is dat de landen veel te bieden hebben als het gaat om cultureel erfgoed en dat de natuur er imposant is. En verder: aanlokkelijke stranden en lekker eten. Reizend langs de kusten van de Adriatische Zee maak je kennis met een aantal prachtige steden in beide landen, afgewisseld met tochten door indrukwekkende natuurgebieden. Bovendien is de temperatuur er meestal erg aangenaam.

Begin je tocht met een bezoek aan Venetië, waarna je via een aantal fraaie steden naar Dubrovnik rijdt, de parel van de Dalmatische kust. Per ferry kan je de oversteek maken naar het Italiaanse Bari. Vandaaruit volg je weer deels de kustlijn, met alle culturele hoogtepunten. Zo kom je in de bedevaartsplaats Assisi, bekend van de dertiende-eeuwse heilige Franciscus. Ook kan je naar Bologna met zijn binnenstad vol prachtige, historische gebouwen. Tip: sluit je reis af met een boottocht door de rivierdelta van de Po.

Route & Bezienswaardigheden: Venetië > Sistiana > Pula (CR) > Krk > Starigrad > Trogir > Dubrovnik > Bari (IT) > Bisceglie > Opi > Pineto > Assisi > San Marino > Ravenna > Chioggia

Verkoeling & verwarming

Bij hogere temperaturen kan een airconditioning verkoeling bieden tijdens uw vakantie, maar wist u dat de meeste airco’s, zoals vaak de Dometic FreshJet-serie, ook via 230V kunnen verwarmen? Zo bespaart u uw gasflessen tijdens het stoken van de kachel. Bijkomend voordeel is dat u de camper tijdens de winterperiode, als u deze niet gebruikt en deze aan walstroom staat, ook gemakkelijk qua interieurtemperatuur boven het vriespunt te houden. 

Wist u dat er tegenwoordig ook airco’s zijn met behoud van het dakraam? Zo heeft u met de Dometic FreshLight-serie toch lichtinval op de positie van de airconditioning. Beide Dometic airco’s zijn energiezuinig, hebben geïntegreerde verlichting en zijn door hun soft-start-systeem erg stil. 

Wij informeren u graag naar de mogelijkheden om een airconditioning op uw camper te plaatsen.

Op zoek naar verkoeling in de camper, maar staat u vaak niet aan de walstroom? Bij geen beschikbare 230V zal een conventionele airconditioning niet werken. Een dakluikventilator is dan een oplossing! Dakluikventilatoren zijn er in verschillende soorten, van vrij eenvoudige exemplaren tot luxere uitvoeringen zoals de MaxxAir MaxxFan Deluxe welke veel weg heeft van een échte airconditioning. Zo is deze dakluikventilator elektrisch bedienbaar met afstandbediening, regelt hij zelfstandig de interieurtemperatuur op de ingesteld stand (in te stellen met afstandbediening) en kan hij zelfs tijdens het rijden benut worden. Daarnaast is hij tevens een stuk lichter qua gewicht en veel voordeliger in aanschaf dan een conventionele airconditioning. 

Wij informeren u graag naar de mogelijkheden om een dakluikventilator te plaatsen bij úw camper.

Wist je dat…

81%

Zo’n 81% van de camperaars zet de camper in de winter stil. Toch gaat zo’n 19% ook in de winter nog met de camper op pad. Zo’n 4% van deze groep gaat er ook écht mee op wintersport. 

80%

Het overgrote deel van de camperaars kookt regelmatig in zijn of haar camper (80%). Toch er er nog een aanzienlijk deel (20%) welke niet tot nauwelijks kokkerelt in de camper. 

99%

Het mag geen verassing zijn. Bijna iedereen (99%) van de camperaars maakt regelmatig gebruik van het toilet in de camper. Toch word de Thetford of Dometic bij 1% van de camperaars nooit gebruikt.

E-bikes veilig vervoeren

Indien u E-Bikes wilt vervoeren en uw camper is niet voorzien van een passende garage, dan moeten deze achter(op) de camper geplaatst worden. In verband met het gewicht van de gemiddelde E-Bike is het niet altijd aan te raden deze op een fietsenrek op de achterwand te plaatsen. Zowel op het rek als op de achterwand kunnen grote krachten vrijkomen. Idealiter vervoert u deze op een chassisdrager (een speciale drager verbonden aan het chassis), zoals bijvoorbeeld een Memo M-Star. Vele van deze dragers zijn opklapbaar zodat u nauwelijks extra lengte genereert als u de fietsen eens een keer niet mee-neemt. Zo staan uw fietsen (of scooter) stevig en veilig achterop en word de achterwand ontzien.

Fietsen gemakkelijk in de garage

Fietsen plaatsen in de garage; het blijft soms een hele klus. Veel uitschuifsystemen vergemakkelijken het plaatsen van de fietsen in de garage, maar nemen veel ruimte in beslag en maken een minder grote hoogtemaat mogelijk. Dat geldt niet voor de nieuwe Thule VeloSlide fietsendrager. Deze beperkt de maximale inrijhoogte van de fiets nauwelijks en als deze geplaatst zijn kunt u de fietsen (optioneel) ook nog naar links of rechts verschuiven. Vervoert u E-Bikes of zwaardere of meerdere tourfietsen toch achterop, kiest dan voor een extra solide fietsenrek zoals bijvoorbeeld de Thule Elite G2-serie.

Extra schaduw en beschutting

U heeft uw luifel uitgedraaid, maar u wilt graag een beetje beschut zitten? Of komt de zon toch lager te staan? Voor vrijwel alle type luifels zijn diverse voor- en zijwanden leverbaar. Zo zijn er gesloten exemplaren welke ook beschutting geven bij regen (bijvoorbeeld de Thule Rain Blocker met raam), maar er zijn ook doorzichtige-, luchtdoorlatende exemplaren welke u extra schaduw geven aan de voor- of zijkant van de luifel (bijvoorbeeld de Thule Sun Blocker). De meeste monteert u gemakkelijk een met spees in de voorlijst van de luifel (de zogenaamde Front-modellen voor aan de voorzijde) of met een span-arm aan de zijkant tussen de lijst en de cassette (de zogenaamde Side-modellen voor aan de zijkant van uw luifel).  Daarnaast zijn er ook diverse mogelijkheden om uw luifel nog verder af te sluiten of er een heuze voortent van te maken. Ook qua zekeren van de luifel zijn er diverse handige opties mogelijk.

Thule Sun Blocker Front & Side voor extra schaduw
Thule Rain Blocker Front & Side voor extra beschutting
Thule QuickfFit: de gemakkelijkste en snelste voortent voor onder uw luifel
Thule Panorama & Residence: De meest hoogwaardige en waterdichte voortent voor onder uw luifel
Thule Hold Down Side Strip Kit: extra zekering van uw luifel
Thule LED Strip: Voor extra gezelligheid in de zomerse avonduren

Griekenland:
Griekenland over land

Griekenland is een fantastische bestemming voor camperaars. Het land heeft veel fraais te bieden: indrukwekkende bezienswaardigheden, mooie stranden, bijzonder vriendelijke mensen, pittoreske dorpjes, prachtige afwisselende natuur, heerlijk weer en natuurlijk de oude cultuur, de bakermat van de westerse beschaving. Een mooi cadeautje in het voorjaar is de uitbundige bloemenpracht, in het najaar is het extra genieten van overvloedig zongerijpt fruit.

Geniet onderweg van adembenemende uitzichten, machtige bergen, verleidelijke eenzame baaien en proef uitgebreid van de heerlijkheden uit de Griekse keuken. Oftewel: een reis om letterlijk en figuurlijk je vingers bij af te likken.

Route & Bezienswaardigheden: Ptuj (SLO), Belgrade (SER), Vranje, Nea Moudania (GR) > Vergina (via Sithonia of via Pella/Edessa) > Kato Gatzea > Thermopilae > Delphi > Osios Loukas > Athene > Korinthe (via kanaal) > Epidavros > Tolo > Gythion > Koroni (via Pyrgos Dirou of via Mystras) > Koroni > Olympia > Preveza > Kastraki (via Dodoni/Loannina of via Katharapas) > Kastraki > Kastoria > Struga (MAC), Skhodër (ALB) 

Schotland:
Kastelen, Steden & Highlands

Schotland is met zijn ontzagwekkende ruige en afwisselende landschap, dé reis voor de ware natuurliefhebber. Maar ook de cultuurliefhebbers komen aan hun trekken, want het land telt talloze indrukwekkende kastelen en ruïnes.

En de swingende de hoofdstad Edinburgh met het imposante kasteel, de vermaarde botanische tuinen en de vele gezellige straatjes en restaurantjes. De stad staat in schril contrast met de uitgestrekte Highlands, waar je misschien wel een glimp kunt opvangen van Nessie in het Loch Ness.

In elk geval kun je genieten van de Orkney-eilanden, het noordelijkste puntje John o’Groats en Schotlands hoogste berg Ben Nevis. En vergeet niet elke dag een gezellige pub te bezoeken, waar de beroemde Schotse whiskey’s worden geschonken. 

Route & Bezienswaardigheden: IJmuiden (NL), Newcastle (UK), Edinburgh (SC), Breamar > Aberlour > Inverness > John o’Groats > Durness > Ullapool > Gairloch > Uig > Fort William > Balloch > Lockerbie > Newcastle (UK)

Stroombalans in uw camper

Sta je met je camper veel ‘vrij’ of voor lange tijd op plekken zonder walstroom-aansluiting, dan is het wellicht raadzaam om eens te kijken naar je energiebalans. Wellicht is het verstandig om te investeren in extra of betere boordaccu’s, zonnepanelen of brandstofcellen. Wil je 230V apparatuur kunnen gebruiken op het moment dat je vrij-kampeert? Dan zul je een omvormer moeten plaatsen.

Met een Lithium-boordaccu heb je de beste boordaccu in de markt. Ze zijn niet alleen super-lichtgewicht, maar bevatten ook nog een véél meer effectief benutbare capaciteit t.o.v. reguliere accu’s.
Een zonnepaneel is een veel gekozen optie, maar werkt alleen bij daglicht. Voor optimale stroomproductie (óók in een donkere stalling of bij winterse omstandigheden) kan een brandstofcel uitkomst bieden.
Een zonnepaneel is een van de goedkoopste en onderhoud-vriendelijkste manieren om extra stroom te generen indien u vrij gaat kamperen.
Met een omvormer kunt u, vanuit uw 12V boordaccu, tóch 230V spanning op uw stroomnet creëren. Hierdoor kunt u dus ook 230V apparatuur gebruiken wanneer u vrij-kampeert.

Camperplaats-tip van Linders Kampeerauto’s

Uw nieuwe camper eerst een weekendje uitproberen? U bent van harte welkom op Camperplaats de Rucphense Weide te Rucphen, Noord-Brabant. Geniet van de Brabantse gezelligheid om de mooi omgeving met natuurgebied de Rucphense Heide op loopafstand van de camperplaats.

Italië: Het romantische Toscane

Route & Bezienwaardigheden: Milaan > Cerreto Laghi > Pisa > San Gimignano > Siena > Radda in Chianti > Troghi > Bologna > Marina di Ravenna > Venetië > Pacengo di Lazise 

Deze route voert door het schitterende heuvellandschap van Toscane en het noorden van Italië. Cultuur- en natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen. De route voert langs wijngaarden, olijfbomen en cipressen bij de typische Toscaanse boerderijen, maar ook langs veel mooie historische stadjes en plaatsen die de rijke Italiaanse cultuur, geschiedenis en gastronomie ademen. Vergeet ook zeker niet een bezoek aan Cinque Terre, vijf prachtige en kleurrijke dorpjes aan de kust welke uitsluitend te voet of per trein bereikbaar zijn. Ook mag de prachtige stand Florence niet ontbreken tijdens de reis. Wie op de terug weg nog geen genoeg krijgt van het Italiaanse vakantiegevoel kan langzaam via de oostkust van het Gardameer terugrijden richting Brenner, maar overweeg tijdens de heenreis ook zeker de route via Zwitserland het het westelijker gelegen Lago Maggiore. 

Optimaal veercomfort

Een camper is een zwaar voertuig en niet altijd een even gunstige gewichtsverdeling. Er is dan ook veel winst de halen om de standaard veeropstelling eens goed onder de loep te nemen. Zo kan iets simpels als een verzwaarde schroefveer soms al een wereld van verschil betekenen. Uiteraard kunt u ook voor volledige 4-kanaals luchtvering gaan waarbij u geniet van het meest optimale veercomfort, instelbare rij-hoogte en (optioneel) u camper met één druk op de knop waterpas kunt zetten.

Altijd & overal waterpas

Alweer oprijblokken welke scheuren nadat u uw camper waterpas wilt zetten? Modderige en natte blokken in de camper bij het verlaten van de camping bij regen? De pan die van het fornuis af loopt, omdat de camper tóch niet helemaal recht staat? Of het wiebelen van de camper als er iemand in- en uitstapt? Het een hydraulisch levelsysteem zet u uw camper in vrijwel alle situaties waterpas en is hij tevens super stabiel. Met een onderbouwunit heeft u tevens geen verlies aan binnenruimte. Het uitneembare display (optioneel) bevorderd het gebruiksgemak.

Rithistorie van uw camper

Met de Mi100 van Moving Intelligence kunt u geheel automatisch uw reis- & rithistorie van uw camper bijhouden en raadplegen. Zo kunt u altijd zien waar u gereden heeft (recent of in een verder verleden). Waar hadden we de camper ook alweer geparkeerd? Met de Mi100 kunt u de locatie realtime raadplegen en fungeert hij tevens als track & trace systeem!

Peil- & Recoverysysteem

Uw camper is een kostbaar bezit. Helaas weten lieden met een minder goede intentie dat ook. Met de Mi01 peilzender van Moving Intelligence weet u vrijwel zeker dat uw camper na diefstal weer terug bij de rechtmatige eigenaar komt. De peilzender zend 1x per 24u een signaal uit, maar de frequentie en nauwkeurigheid kan na diefstal door de 24/7 aangesloten PAC alarmcentrale verhoogd worden. Daarnaast gaat men actief & fysiek opzoek om uw camper terug te vinden. Tevens mogelijk te voorzien van SCM-certificaat. De Mi01 en het bijbehorende abonnement kent een recovery-rate van maar liefst 94%!

Volgt u ons ook al op Social Media?

Routes: De beschreven routes zijn via de website van de NKC aan te schaffen met een uitgebreide route-omschrijving.

Feitjes & Weetjes: Resultaten op basis van enquête-onderzoek onder NKC leden en lezer van het Duitse campermagazine Promobil.

Opties & Accessoires: Heeft u interesse in een van bovenstaande opties of accessoires? Neem dan contact met ons op. Wij informeren u graag naar de mogelijkheden voor úw nieuwe camper.

Heeft u vragen n.a.v. bovenstaande informatie? Neem dan contact met ons op!

Download Brochures

Download nu direct de laatste Bochures & Prijslijsten van Knaus & Carthago. Hoe ziet uw ideale camper er uit?

    Bekijk aanbod online
    Laat je inspireren!
    some