Het uniek hefdak van de Tourer CUV

Ontdek de Innovatie van Knaus: Het Ultieme Hefdak voor Avontuurlijke Reizen

Als het gaat om avontuurlijk reizen met ultiem comfort en innovatie, staat Knaus aan de top van de markt. Het nieuwe hefdak, zoals gemonteerd op de Knaus Tourer CUV, is een technologisch hoogstandje dat reizen naar een nieuw niveau tilt. Laten we duiken in waarom dit hefdak wordt beschouwd als een van de beste in zijn klasse.

Waterdicht, Ademend en Naadloos

Een van de meest indrukwekkende kenmerken van het Knaus hefdak is het doek zelf. Gemaakt van meerdere lagen textiel met een geïntegreerd membraan, biedt het doek een waterdichte en winddichte bescherming zonder afbreuk te doen aan de ademende eigenschappen. Het vermijden van naden, behalve aan de achterwand, minimaliseert het risico op lekken, wat vaak voorkomt bij textieldaken met naden. De naadloze constructie garandeert duurzaamheid en betrouwbaarheid op lange termijn.

Isolatie en Bescherming

Tussen de textiellagen bevindt zich isolerend vilt, wat zorgt voor extra comfort en bescherming tegen de elementen. Het doek is niet alleen zeer kleurvast en UV-beschermd, maar ook vuil- en waterafstotend. Bovendien voldoet het aan de hoogste automotive-standaarden voor brandwerendheid, waardoor veiligheid en gemoedsrust worden gegarandeerd tijdens al uw reizen.

Speciale Vouwmethode voor Minimale Slijtage

Dankzij de speciale vouwmethode, die uitsluitend horizontaal is, wordt het doek minimaal blootgesteld aan slijtage. Deze doordachte benadering zorgt ervoor dat het hefdak er zelfs na jaren van gebruik netjes en representatief uitziet, wat een esthetisch voordeel is ten opzichte van vele concurrenten op de markt.

Indrukwekkende Overstek voor Optimale Bescherming

Het Knaus hefdak onderscheidt zich met een indrukwekkende overstek van maar liefst 3000 mm ten opzichte van het doek. Deze royale overstek biedt aanzienlijk betere bescherming bij regenval dan concurrenten zoals Volkswagen en Mercedes, waarbij de overstek slechts 500 mm bedraagt.

Eenvoudige Bediening met Geavanceerde Technologie

De bediening van het hefdak is een fluitje van een cent met slechts één druk op de knop. Vier elektrische cilinders komen in actie en tillen het dak horizontaal over de gehele voertuiglengte omhoog. Het dak zelf is vervaardigd uit zeer vormvast RTM-kunststof, dat geïsoleerd, vezelversterkt en voorzien is van een gelcoat voor optimaal behoud.

Sta-Hoogte en Veiligheidsvoorzieningen

Binnen enkele seconden bereikt het dak een comfortabele sta-hoogte, die vervolgens nog enige tijd doorstijgt naar zijn maximale positie. In ingeklapte toestand zijn voertuigen (afhankelijk van de uitvoering) slechts 2,28 meter hoog, en de sta-hoogte groeit van 1,47 meter tot 2,17 meter. Zelfs in geval van storing blijft het hefdak altijd bruikbaar. Een bekabelde noodschakelaar is beschikbaar voor het geval de afstandsbediening defect raakt of verloren gaat. En bij een algehele stroomuitval is er een noodvoorziening om het dak handmatig omhoog en omlaag te brengen.

Kortom, het nieuwe hefdak van Knaus biedt niet alleen ultiem comfort en gemak, maar ook geavanceerde technologie en duurzaamheid. Stap in uw Knaus Tourer CUV en ontdek de vrijheid van reizen met het beste hefdak op de markt.