Kleine compacte camper kopen?

Ontdek het gemak van een kleine, compacte en extra wendbare camper!

Campers zijn er in vele soorten in maten. Steeds meer mensen ontdekken het gemak van een kleinere, extra compacte en wendbare camper. Door de ontwikkelingen en slimmigheden van tegenwoordig betekend een kleine camper niet meer dat u grote concessies hoeft te doen, want ook in een compacte camper ontbreekt het u tegenwoordig aan niets.

Een Buscamper of een Van?

Buscampers

Compacte campers zijn er in vele soorten en maten. De compactste van alle campers zijn de zogenaamde buscampers. Buscampers onderscheiden zich van ‘opbouwcampers’ door het feit dat het woongedeelte niet óp het chassis is gebouwd, maar binnen in de laadruimte van het basis voertuig. In principe zijn er twee soorten buscampers…

…de compactste is vaak gebaseerd op de Volkswagen Transporter, Mercedes-Benz V-Klasse of Ford Transit met hefbed. Deze zijn uitermate geschikt voor dagelijks vervoer (u betaald immers slechts 25% wegenbelasting) en zijn vaak dusdanig laag dat ook parkeergarages vaak geen belemmering zijn. Een nadeel van een compacte camper is dat deze vaak niet voorzien zijn van een douche en toilet. Koelkast, watertanks, kachels en boilers hebben vaak een zeer beperkte capaciteit. 


De grotere buscampers (vaak op basis van een Fiat Ducato) hebben iets meer voorzieningen en leefruimte. Is uw camper minder lang dan 6 meter, dan kunt u in veel gevallen gewoon parkeren in een normaal personenauto-parkeervak. Dankzij de relatief grote wielbasis is een buscamper erg comfortabel, maar heeft een relatief grote draaicirkel.


Een alternatief voor de buscampers, welke laatste jaren steeds meer aan populariteit wint, zijn de de zogenaamde Van-modellen…!

Vans

De zogenaamde Vans lijken heel erg op de normale grote ‘opbouwcampers’, maar onderscheiden zich door kun uiterst compacte afmetingen. Normale campers zijn vaak ongeveer 2,35m breed. Van-modellen hebben echter vaak een breedte van 2,10m tot 2,20m. Ook hebben ze vaak compactere lengte-afmetingen. Zo beginnen veel Van-modellen al vanaf 5,90m lengte. Met een zogenaamde ‘Van’-opbouwcamper bent u dus niet veel groter dan een buscamper. Waarom zou u dan toch kiezen voor een ‘Van’-opbouwcamper?

Opbouwcampers zijn een stuk beter geïsoleerd dan buscampers. Niet alleen door de betere bodem-, dak- en wandisolatie, maar ook het ontbreken van de grote schuifdeur speelt hierin een rol. Daarnaast bieden Van-modellen veel meer leefruimte en een grotere autark-niveau. Zo zijn de koelkasten, kachels, gaskasten, boilers en watertanks een stuk groter/beter uitgevoerd. Gaat u veel buiten het seizoen, in slechter klimaat of ‘s-winters op pad? Dan heeft een Van-camper veel voordelen voor u. Wilt u veel profiteren van het vrij-kamperen dan bent u met een Van-camper veel zelfstandiger (meer autark) dan met een buscamper. 

Neemt u fietsen mee op vakantie? Bij veel Van-campers kunt u de fietsen in de verwarmde en afgesloten garage stallen. Bij een buscamper dient u deze fietsen vaak achterop te vervoeren. Dit is niet alleen slechter voor het behoud van uw fiets en diefstalgevoeliger, maar betekend ook dat u met een buscamper wellicht nog langer bent dan in een Van-camper. Deze extra smaller campers zijn er in twee verschillen opbouwvarianten. Namelijk in semi-integraal (ook half-integraal genoemd) zoals op bovenstaande foto en als integraal (ook vol-integraal genoemd) met een extra hefbed boven de cabine (wat optioneel veelal kan vervallen voor additioneel kastwerk). 

Vanwege de grotere oversteek en kortere wielbasis is een ‘Van’ vaak iets wendbaarder (kortere draaicirkel) dan een reguliere buscamper. Vanwege de gemakkelijke bouwwijze valt een Van vaak voordeliger uit: niet alles qua prijs, maar ook qua totaalgewicht.

Populaire compacte campers

Buscampers

Vans

Download Brochures

Download nu direct de laatste Bochures & Prijslijsten van Knaus & Carthago. Hoe ziet uw ideale camper er uit?

    Bekijk aanbod online
    Laat je inspireren!
    some