Knaus Cascan: Luxe buscamper op Mercedes Sprinter voor 2025!

Knaus verrast de campermarkt met de introductie van hun nieuwste studiemodel: de Knaus Cascan. Een zeer luxe buscamper op basis van Mercedes-Benz Sprinter. Dit studiemodel, wat gedurende modeljaar 2025 nog tot een daadwerkelijk productiemodel moet leiden, betreft een ‘bijna’ 7 meter lange buscamper met enkele bedden, vandaar de volledige naam: Knaus Cascan 690 LE. De Cascan moet het hoogste marktsegement qua buscampers gaan bedienen, en word nog boven de luxe Knaus BoxDrive op Volkswagen Crafter geplaatst.

Zowel qua in- als exterieur heeft de Cascan een compleet nieuwe designtaal, wat in niks meer lijkt op het traditionele camperinterieurbouw. Zo lopen lijnen en meubels in één vloeiende designtaal door en kent hij ook een doordacht lichtconcept. Ook de indeling is anders dan anders, want voorin treffen we een zitgroep in ‘lounge’-vorm. De badkamer is ontzettend ruim en tóch compact qua buitenafmetingen dankzij het toepassen van het nieuwe cassetteloze Cleanflex toilet, wat verborgen zit in een opbergruimte. Dankzij de opklapbare spoelbak is zelfs royaal douchen mogelijk.

Men heeft de keuze uit de (standaard) 150pk motor met manuele transmissie of een 190pk motor i.c.m. automaat. Wie graag de gebaande paden verlaat kan opteren voor een variant met vierwielaandrijving en een 100mm toegenomen bodemvrijheid. Tevens zullen er diverse mogelijkheden beschikbaar komen om ook het exterieurdesign naar eigen wens verder aan te vullen zoals lichtmetalen velgen en sportieve bumperdelen. Zo combineerd de Cascan de luxe en ruimte van een middelgrote semi-integraal met het rijcomfort en de looks van een buscamper.

De Knaus Cascan 690 LE buscamper zal waarschijnlijk in de loop van modeljaar 2025 als productieversie op de markt gaan komen met een verwacht vanaf-prijs-indicatie van zo’n €165.000,- incl. BTW/BPM.

Beelden: Promobil.de