Knaus in 2024 in aangepaste opstelling aan de start

Het klinkt misschien nog ver weg, maar met de actuele levertijden zit u al snel in 2024 voor u van uw nieuwe camper kunt genieten. Waar vele voorspelden dat de vraag naar campers ná de coronajaren zou verminderen, blijft de vraag ongekend groot. Helaas zorgen aanhoudende leveringsproblemen voor beperkte mogelijkheden om bepaalde modellen te kunnen produceren. Mede hierdoor zien we steeds meer modellen welke naast Fiat, Peugeot en Citroën (alle drie onderdeel van de Stellantis groep) ook aangeboden worden op onderstellen zoals de Volkswagen Crafter en Mercedes-Benz Sprinter.


Door de aanhoudende veranderende markt kondigt Knaus enkele wijzigingen aan in zijn modelgamma van 2024. Zo worden de Knaus Van Ti 640 MEG en de Knaus Van Wave 640 MEG per modeljaar 2024 niet meer geleverd op het MAN TGE-chassis, maar op dat van de Volkswagen Transporter. De voordelen zoals de standaard aanwezige 180pk motorisering, automatische transmissie en hulp-luchtvering blijven daarmee behouden; de MAN en Volkswagen zijn immers evenknieën van elkaar.

Een andere wijziging vindt plaats bij de buscampers. De populaire Knaus BoxStar buscampers op Fiat Ducato hebben sinds enkele jaren een nevenmodel met extra veel laadruimte, de Knaus BoxLife. Om deze modelbenaming beter te integreren gaat de Knaus BoxStar voortaan als Knaus BoxLife Pro door het leven. Naast de bestaande Knaus BoxLife is er vanaf nu dus ook een BoxLife Pro (voorheen BoxStar genaamd).

Het beste nieuws is dat de leveringsproblemen, welke vooral bij FIAT het grootst zijn, zich iets lijken te verminderen, waardoor enkele modellen op FIAT wederom leverbaar worden. Benieuwd of uw gewenste Knaus camper op FIAT leverbaar is op dit moment? Neem dan contact met ons op!