Knaus Van Ti Plus & Van Wave lichter en vooruitstrevender dan ooit

Vanaf heden zijn twee van de compactere semi-integralen van Knaus, namelijk de Van Ti Plus en de Van Wave een stuk lichter qua gewicht en vooruitstrevender dan ooit tevoren. De campermarkt staat niet stil, daarom ontwikkelt Knaus zijn bestaande modellen elkaar verder. Zo is het thema ‘gewicht’ steeds meer een ‘hot item’ en zijn er steeds nieuwe en modernere technieken beschikbaar. Door beide zaken te combineren is de Knaus Van Ti Plus maar liefst 75kg afgevallen en de Knaus Van Wave (de smalle semi-integraal met hefbed) 45kg.


Knaus weet dit te behalen door gewichtsbesparende maatregelen, zonder in te boeten op kwaliteit; zo zijn de bodemplaten nóg beter geïsoleerd dan voorheen. Daarnaast krijgt de Knaus Van Ti Plus STANDAARD een Ective Lithium-Ion boordaccu mee aan boord. Deze accu’s zijn zéér licht qua gewicht, hebben een hoger rendement en een langere levensduur (bij de Van Wave is de boordaccu optioneel bij te bestellen). Het toepassen van een Truma Combi D, een boiler/kachel-combinatie welke diesel als energiebron gebruikt, maken beide modellen ook op dat vlak gebruik van de modernste technieken. Optioneel zijn deze Truma-systemen uit te breiden met een E-element, waarbij de boiler/kachel ook via de walstroom benut kunnen worden. Wie de maximale verwarmingscapaciteit wil benutten kan optioneel kiezen voor het ALDE vloeistofsysteem.


Ook worden de koelkastinhouden vergroot naar 150l en hebben deze maximale koelcappaciteit, omdat de bestaande absorptiekoelkast plaats heeft gemaakt voor een compressorkoelkast op 12V. Omdat er met eerder genoemde maatregelen alleen de gaskookplaat overblijft welke op gas werkt, kan de gaskast verkleind worden naar een 5kg-formaat. Hierdoor krijgen we eventueel extra opbergruimte terug. Indien u kiest voor het ALDE verwarmingssysteem (deze werkt op gas of walstroom), zal de gaskast voor u vergroot worden naar de conventionele 2x11kg-maat.


Ook op vlak van connectiviteit staan de ontwikkelingen niet stil. De alom bekende satellietschotel verliest steeds meer aan terrein en allerlei internet-oplossingen doen hun intrede. Zo vervalt bij beide actiemodellen van beide modellen (de ‘Platinum Selection’-uitvoering van de Knaus Van Ti Plus en de ‘Vansation’-uitvoering van de Knaus Van Wave) de satellietschotel. In plaats doorvan krijgt men de allernieuwste versie Oyster Connect. Een uitgebreide connectiviteitsysteem voor optioneel ontvangt van 4G en WiFi waarmee u altijd u eigen mobiele netwerk tot uw beschikbaarheid heeft.

Met deze aanpassingen zijn de Knaus Van Ti Plus & Van Wave vooruitstrevender dan elke andere concurrent in dit segment. Meer weten over deze modellen? Beide zijn nog tot 3 september te bezichtigen op de Caravan Salon te Düsseldorf of binnenkort in onze showroom. Wist u dat de Knaus Van Ti Plus tevens leverbaar is met 4MOTION vierwielaandrijving?