Levelsystemen

Levelsysteem monteren onder uw camper?

Het voordeel van een zogenaamde levelsysteem is dat deze met één druk op de knop waterpas staat. Het meest voorkomende levelsysteem werkt op hydrauliek, waarbij 4 hydraulische tempels grondcontact maken en de camper 100% water pas zetten. Echter is het ook mogelijk om uw camper te ‘levellen’ d.m.v. volledige luchtvering óf een combinatie van beide.

Voordelen hydraulische levelsystemen

Het voordeel van een hydraulisch levelsysteem is dat deze een hogere compensatieslag heeft (en dus een grote hoogteverschil kan overbruggen) dan een zogenaamde auto-level-functie van luchtvering. Daarbij is het hydraulisch systeem stabieler, omdat deze rechtstreeks op het chassis gemonteerd is. Bijkomende voordelen zijn de minder hoge aanschaf- en onderhoudskosten. Verder kunt u kiezen voor onderbouw, waarbij de centrale unit onder de camper gemonteerd wordt en u geen ruimteverlies heeft in het interieur. Een optioneel uitneembaar-display vergemakkelijk de bediening en een extra stabilisator (optie) zorgt voor extra stabiliteit indien de voorwielen grondcontact verliezen tijdens het nivelleren. Bijkomend voordeel? De krik is niet meer nodig, en dat scheelt toch ook weer enkele kilo’s.

Voordelen levelsysteem d.m.v. volledige luchtvering

Het voordeel van een auto-level-functie op uw luchtveringsysteem is dat deze (indien er al volledige luchtvering aanwezig is of u daar tóch al voor zou kiezen) nauwelijks gewichtstoename met zich mee brengt. Mocht u de keuze voor luchtvering nog niet overduidelijk gemaakt hebben, dan bent u met de keuze volledige luchtvering zo’n 20kg zwaarder uit dan een hydraulisch levelsysteem. Bovendien neemt de installatie minder ruimte in beslag en zijn er geen hydraulische steunen welke de bodemvrijheid beperken. Tóch heeft, althans qua nivelleren, over het algemeen een hydraulisch levelsysteem de voorkeur. Volledige luchtvering heeft échter een overduidelijke troef achter de hand: het BIJKOMEND RIJGENOT. Want er gaat immer weinig boven het rijgenot van een volledig luchtgeveerde camper. Maar meer dáárover leest u op onze pagina over ‘luchtvering’. Wilt u dus het beste levelsysteem, dan kiest u voor hydraulisch. Echter, als u op vlak van rijcomfort de keuze maakt voor volledige luchtvering, dan kunt u tegen een beperkte meerprijs al voorzien zijn in de behoeft van een levelsysteem (danwel d.m.v. luchtvering).

Voordelen van levelsysteem d.m.v. hydrauliek ÉN volledige luchtvering

Wilt u echter het beste levelsysteem op de markt én toch het genot van volledige luchtvering? Dat kan! U kunt uw camper natuurlijk uit laten rusten met luchtvering zonder auto-level-functie en daarnaast met een hydraulisch levelsysteem. Echter, er zijn meer smaken verkrijgbaar! U kunt in veel gevallen de volledige luchtvering dan tóch uit laten voeren met de auto-level-functie en een speciale module waarbij de auto-level-functie van de luchtvering samenwerkt met het hydraulisch levelsysteem. De camper zal bij tijdens het nivelleren eerst de camper d.m.v. luchtvering laten zakken, om zo altijd een zo laag mogelijk instap te verkrijgen. Vanuit daar zal het hydraulisch levelsysteem de camper waterpas trachten te zetten (hydraulisch nivelleren heeft immers de voorkeur). Mocht dat met de maximale uitslag niet lukken, dan kan de auto-level-functie van de luchtvering daarbij nog extra niveauverschil compenseren! Vanzelfsprekend is dit systeem het neusje van de zalm, maar ook het meest kostbare en zwaarste systeem.

Onze verkooptoppers

E&P Hydraulisch levelsysteem

E&P Hydraulics: Hydraulisch levelsysteem
Met 4 hydraulische steunen aangestuurd vanuit één centrale pomp staat u onder vrijwel alle omstandigheden stabiel en waterpas. Ook leverbaar met onderbouw, uitneembaar display een extra stabilisator.

v.a. €7.250,- incl. BTW en montage

 • incl. onderbouw & uitneembaar display

AL-KO HY4 Hydraulisch levelsysteem

AL-KO HY4 Hydraulisch levelsysteem
Eveneens voorzien van 4 hydraulische steunen, maar met individuele pompen per steun staat u onder vrijwel alle omstandigheden stabiel en waterpas. Door de pompconstructie is montage iets gemakkelijker, echter is er wel meer ruimte nodig om een goede bodemvrijheid te waarborgen.

v.a. €6.890,- incl. BTW en montage

VB Full-Airsuspension incl. Auto-Level

VB Airsuspension: Full Air 4-kanaals incl. auto-level-functie
Voor meer informatie over luchtvering, raadpleeg onze website. D.m.v. de auto-level-functie kunt u met de 4-kanaals luchtvering uw camper ook vrijwel overal waterpas stationeren.

Prijsindicatie: Zie luchtvering

VB Full-Air. Auto-Level + E&P Hydr.

VB Airsuspension: Full Air 4-kanaals incl. auto-level-functie + E&P hydraulisch levelsysteem + connectiemodule
Het beste van twee werelden: Subliem rijgenot door volledige luchtvering, optimaal hydraulisch levelsysteem en dankzij de connectiemodule versterken ze elkaars voordelen nóg meer!

Uiteraard is er nog veel meer mogelijk! Specifieke wensen? Neem dan contact op.

Vrijblijvende prijsopgave

Vergeet niet uw merk/model camper te vermelden, indien mogelijk met kenteken en chassisnummer!

  Download Brochures

  Download nu direct de laatste Bochures & Prijslijsten van Knaus & Carthago. Hoe ziet uw ideale camper er uit?

   Bekijk aanbod online
   Laat je inspireren!
   some