Ontdek de nieuwe Carthago C-Tourer I 145 RB LE (Superior)

Dit is hem dan: dé primeur van Carthago voor 2024… de splinternieuwe Carthago C-Tourer I 145 RB LE. Een compleet nieuwe indeling welke de voorgaande C-Tourer 144 LE moet gaan vervangen. Net als zijn voorganger biedt hij een verrassend ruime indeling met L-zit, zij-zit, hoge koelkast, hoekkeuken, separate douche, enkele bedden en grote garage in een lengte van plusminus 7-meter. Wie kritisch kijkt ziet echter dat er, ondanks de vele gelijkenis, vrijwel geen meubeldeel hetzelfde is gebleven. Zowel de royale zitgroep, de praktische hoekkeuken, de badkamer als de slaapkamer zijn aangepast. Zo heeft de toiletruimte een vaste houten deur gekregen in plaats van de eerdere roldeur en hoeft het bed niet meer in de douchecabine geschoven te worden om van de maximale bed-lengte gebruik te kunnen maken. Hoe dit kan? Diverse verbeteringen in de indeling, maar vooral de nieuwe achterwand speelt hierin een belangrijke rol. Dankzij de nieuwe geïntegreerde achterwand (een fenomeen wat we ook al kennen uit de luxere Carthago’s zoals de Chic C-Line) krijgt men méér binnenruimte bij mínder voertuiglengte. De achterbumper en achterlichten zitten niet, zoals voorheen, óp de achterwand gemonteerd, maar zijn geïntegreerd in de garage (onder de achterbedden).

Ook qua interieurdesign krijgt de nieuwe C-Tourer 145 RB LE een eigen identiteit… zo word hij standaard geleverd met het luxere ‘Casablanca’-interieur, zoals we dat (tegen meerprijs) kennen uit de bestaande C-Tourer-reeks. Toch krijgt dit interieur een iets modernere look-and-feel door een toevoeging van wat antraciet-industriële accenten. Daarnaast komt de nieuwe indeling ter introductie ook nog met een exclusieve ‘Superior’-uitvoering, maar meer daarover later…

Leverbaar in vele varianten

De nieuwe C-Tourer 145 RB LE wordt zowel leverbaar als integraal alsmede semi-integraal. Bij beide versies heeft u zowel de keuze uit een Fiat Ducato AL-KO chassis of een Mercedes-Benz AL-KO chassis. Daarbij zet Carthago in een klap 4 nieuwe modellen in het assortiment:

Carthago C-Tourer I 145 RB LE – Integraal op Fiat Ducato AL-KO chassis
Carthago C-Tourer I 145 RB LE MB – Integraal op Mercedes-Benz Sprinter AL-KO chassis
Carthago C-Tourer T 145 RB LE – Semi-integraal op Fiat Ducato AL-KO chassis
Carthago C-Tourer T 145 RB LE MB – Semi-integraal op Mercedes-Benz Sprinter AL-KO chassis

Vanzelfsprekend voldoet het nieuwe model aan alle Carthago bouwkwaliteiten, zoals de standaard wintervaste dubbele bodem, grote garage, houtvrije- & bliksemveilig opbouw uit dubbel aluminium wanden, solide wandverbindingstechniek, hagelwerende dakplaat, subliem AL-KO chassis en een hoog autark-niveau.

Tevens leverbaar als exclusieve ‘Superior’-uitvoering

De luxere broer van de C-Tourer-serie, namelijk de Carthago Chic C-Line, kent een exclusieve lijn van ‘Superior’-uitvoeringen. Deze modellen onderscheiden zich door een rijkere standaarduitrusting en een uniek design. Ter introductie van de nieuwe C-Tourer I 145 RB LE, komt er óók van deze C-Tourer een exclusieve ‘Superior’-versie. Deze prachtige uitvoering kenmerkt zich door een exclusief in- en exterieur. Zo vinden we aan de buitenkant o.a. een fraaiere striping en standaard full-LED koplampen. Qua interieurdesign stappen we binnen in een compleet andere wereld dan de reguliere C-Tourer. Met het ‘Nuovo’-interieur treffen we eveneens antraciet-industriële designelementen aan, maar daarnaast een warmere & chiquere houttint. De kastfronten van de bovenkasten in de woonkamer zijn doorlopend en zijn greeploos. Zowel de zijwand achter de zij-zit als de wand tegenover de keuken beschikken bij de Superior-versie over een moderne lamellen-optiek. Door de doorlopende bovenkasten vervalt bij het ‘Nuovo’-intereur de daldaklijn & koffiezetapparaat-kast in de keuken.

Vanaf binnenkort te bestellen; spoedig in onze showroom

De nieuwe Carthago C-Tourer 145 RB LE is binnenkort te bestellen en treft u omstreeks maart 2024 al in onze showroom te Bakel. Meer weten over dit model? Download onderstaand direct de introductieflyer of neem contact met ons op! Technische specificaties worden binnenkort bekend gemaakt.

Beelden Carthago C-Tourer I 145 RB LE MB

Beelden Carthago C-Tourer I 145 RB LE ‘Superior’