Opbouwnummer

Wat is een opbouwnummer van een camper?
Waar kan ik mijn opbouwnummer vinden?

Een opbouwnummer kunt u zien als het chassisnummer van de opbouw (campergedeelte) van de camper. Voor motor- en chassistechnische zaken heeft u vaak het chassisnummer nodig, voor opbouw-gerelateerde zaken word vaak gevraagd naar het opbouwnummer. U kunt dit zien als het chassisnummer van het ‘caravan’-deel van uw camper. U heeft het opbouwnummer nodig bij het bestellen van onderdelen of indienen van garantieclaims.

Let op, niet elk merk heeft een opbouwnummer. Zo maken Knaus & Weinsberg wél gebruik van een opbouwnummer, maar het merk Carthago (en ook Malibu) adopteert het chassisnummer als opbouwnummer. M.a.w.: bij Carthago is het opbouwnummer idem aan het chassisnummer van het voertuig. In zo’n geval vindt u het opbouwnummer makkelijk terug op de kentekencard van uw camper.

Het opbouwnummer van Knaus & Weinsberg treft u bij nieuwere campers op een sticker op de voorbalk onder de motorkap. Dit nummer begint vrijwel altijd met de letter ‘W’ en bevat 17 karakters. Bij oudere campers van Knaus & Weinsberg (<~2005) staat dit opbouwnummer vaak op een sticker in de deursponning van de cabinedeur. Nóg oudere exemplaren (<~1995) hebben vaak een zwart typeplaatje op de bekisting van de zitbank áchter de chauffeursstoel zitten. Uiteraard kunt u het opbouwnummer ook terug vinden in het Knaus-onderhoudsboekje van uw camper (waar u de jaarlijks verplichte waterdichtheidscontrole in af laat stempelen).

Opbouwnummer bij merken anders dan Knaus, Weinsberg, Carthago of Malibu

Niet elk merk plaats het opbouwnummer op dezelfde plaats. De meeste Hymer-groep merken (zoals Hymer, Bürstner, Dethleffs, Sunlight, Carado, LMC, TEC, Niesmann+Bischoff en Laika) hebben een zilverkleurige sticker op de sideskirt aan de bijrijderszijde waar het opbouwnummer op vermeld staat. Bij merken uit de Hobby-groep (o.a. Hobby en Fendt) is het opbouwnummer idem aan het chassisnummer van het voertuig.

Indien u onderdelen besteld zonder vermelding van opbouwnummer kan correctheid van de betreffende onderdelen niet worden gegarandeerd!

Download Brochures

Download nu direct de laatste Bochures & Prijslijsten van Knaus & Carthago. Hoe ziet uw ideale camper er uit?

    Bekijk aanbod online
    Laat je inspireren!
    some