Veringsystemen

Optimale wegligging & rijcomfort dankzij verbeterde vering van uw camper!

Campers zijn vaak zwaar van opbouw en daardoor rust er relatief veel druk op de assen. Met name de vooras staat in standaard toestand al flink onder druk. Dit is voornamelijk te merken bij alkoof modellen, integralen en semi-integralen met een hefbed op een Light-chassis. Omdat de voorvering niet altijd berekend is op dit gewicht wordt de veerslag ernstig beperkt waardoor de veerweg beperkt wordt. Dit zorgt voor een relatief stugge vering een minder optimaal rijgedrag. Ook de achter-assen zijn bij campers (vooral op Light-chassis) soms erg hoog belast. U kunt er voor kiezen dit te verhelpen door meerdere manieren. Hieronder vindt u een aantal veel voorkomende mogelijkheden om het veercomfort en de wegligging van uw camper te verbeteren. Uiteraard kunt u ook voor luchtvering terecht.

Het gebruik van verzwaarde veren op de voor-as van een camper kan verschillende voordelen bieden, afhankelijk van de specifieke omstandigheden en vereisten van het voertuig. Hier zijn enkele potentiële voordelen:

 1. Verbeterde draagkracht: Verzwaarde veren vergroten de draagkracht van de voor-as, waardoor de camper beter in staat is om extra gewicht aan de voorkant te dragen. Dit is met name gunstig als de camper zwaar (beladen) is, bijvoorbeeld een alkoof, integraal of semi-integraal met hefbed op een licht chassis.
 2. Behoud van rijhoogte: Verzwaarde veren kunnen helpen bij het behouden van de juiste rijhoogte aan de voorzijde van de camper, zelfs wanneer deze zwaar beladen is. Dit draagt bij aan een evenwichtige en optimale prestatie van het voertuig.
 3. Stabiliteit: Het gebruik van verzwaarde veren aan de voor-as draagt bij aan de algemene stabiliteit van de camper. Dit is vooral belangrijk tijdens het rijden op ongelijke wegen, in bochten, of bij zijwind, waar stabiliteit essentieel is voor de veiligheid en het rijcomfort.
 4. Verbeterde remprestaties: Verzwaarde veren kunnen bijdragen aan verbeterde remprestaties aan de voorzijde van de camper, met name bij zware belading. Dit is cruciaal voor de veiligheid van het voertuig en kan helpen bij het verminderen van remfading.
 5. Minder doorzakken: Verzwaarde veren verminderen de kans op doorzakken aan de voorzijde van de camper, vooral onder belasting. Doorzakken kan leiden tot verminderde controle en stabiliteit.
 6. Minder overhellen in bochten: Verzwaarde veren kunnen helpen bij het verminderen van overhellen aan de voorzijde van de camper tijdens bochten, wat de stabiliteit en controle van het voertuig verbetert.

Verzwaarde schroefveren

Door de aslasten van uw camper afzonderlijk op te meten kunnen wij u adviseren welke type verzwaarde voorveren er gemonteerd kunnen worden. Dit vergroot niet alleen de veerweg, het veercomfort en de wegligging, maar zorgt er ook vaak voor dat u camper minder voorover hangt. Het is altijd zeer aan te raden uw individuele aslasten te meten voor u verzwaarde veren besteld. Met name bij integraal-campers en alkoof-campers bevorderen zwaarde schroefveren het veercomfort aanzienlijk. 

Wij kunnen montage van verzwaarde veren op maat voor u verzorgen. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

v.a. €1.200,- incl. BTW, montagen en uitlijnen (indicatie)

Verzwaarde veerpoten

In tegenstelling tot het monteren van verzwaarde voorveren kunt u er ook voor kiezen complete verzwaarde veerpoten op de vooras te monteren. Hierbij wordt dus zowel de voorveer als de schokdemper vervangen voor een zwaardere uitvoeringen. Het veercomfort en de wegligging zullen nog meer verbeteren t.o.v. alléén de verzwaarde voorveren.

De AL-KO ACS veerpoot van de vooras maakt rijden voor eigenaren van voertuigen met AL-KO chassis, origineel chassis Fiat Ducato / Peugeot Boxer / Citroen Jumper van het type X250 (vanaf bouwjaar 2006) en bestelwagens van de vermelde types voelbaar comfortabeler.

De unieke combinatie van high-performance schokdempers en schroefveren is exact op het reële gewicht van het voertuig afgestemd. Daardoor kan de schokdemper het merendeel van de oneffenheden in het wegdek absorberen, wat tot duidelijk minder trillingen in het stuur en tot een vermindering van lawaai in het interieur leidt.

Technische details:

 • Speciale schokdemper vermindert het bijgeluid op oneffen wegdek (betonnen snelweg)
 • Schroefveer verminderd harde schokken (kuilen, spoorwegen)
 • Verhoogd de wagenhoogte vooraan bij originele en AL-KO chassis (niet bij bestelwagens)
 • Indrukwekkend veercomfort van de vooras
 • Superieure rijstabiliteit en rijveiligheid door minder rol- en knikbewegingen
 • Minder lawaaiontwikkeling in het interieur van het voertuig
 • Robuust en duurzaam
 • Volledig onderhoudsvrij
 • Voertuig, opbouw en lading worden ontzien
 • Vermindering van trillingen in het stuur
 • Beter rijgevoel dankzij uitstekende reactie op de wegsituatie
 • Eenvoudige inbouw

v.a. €2.500,- incl. BTW, montage en uitlijnen (indicatie)

Levelcontroller

Op zoek naar verbeterde vering op uw achteras? Met de AL-KO ALC Levelcontroller op de achteras zorgt u voor een stabiel rij-niveau. 

De AL-KO ALC vervangt de gewone wielschokbrekers. Het systeem zorgt volledig automatisch en onafhankelijk van de lading voor een optimaal niveau van de achteras.

Vooral tijdens lange trajecten en bij lastige wegomstandigheden draagt ALC met een voelbare verbetering van het veer- en dempingscomfort bij aan ontspannen rijden.

Uw voordeel:

 • Automatische, ladingsonafhankelijke regeling van de achteras op het vooraf ingestelde niveau
 • Verbetering van het veer- en dempingscomfort
 • Constante instap- en laadhoogte
 • Constante, ladingsonafhankelijke afloophoek, ook bij lange achteroverbouwen
 • Voertuig helt niet over
 • 100% onderhoudsvrij
 • Ook voor voertuigen met ESP

Belangrijke informatie:

 • Nivomat voor AL-KO chassis achteras op basis Fiat Ducato, Peugeot Boxer en Citroën Jumper (type X250)
 • Systeem alleen mogelijk voor 2-assers
 • AL-KO ALC vervangt standaard schokdempers
 • Voor originele uitrusting en inbouw

Prijs op aanvraag

Vrijblijvende prijsopgave

Vergeet niet uw merk/model camper te vermelden, indien mogelijk met kenteken en chassisnummer!

  Download Brochures

  Download nu direct de laatste Bochures & Prijslijsten van Knaus & Carthago. Hoe ziet uw ideale camper er uit?

   Bekijk aanbod online
   Laat je inspireren!
   some