Voordelen van een camper

Waarom zou je een camper willen? Dit zijn dé grote voordelen van een camper als vakantiemiddel!

Voor de beginnend camperaar is soms de vraag niet zozeer welke type camper bij hem of haar past, maar óf een camper ‘überhaupt’ bij hem of haar past. Wat zijn nu de voordelen van een camper ten opzichte van andere vakantiemiddelen? Het grootste voordeel van een camper is de vrijheid die het met zich meebrengt.

Weg wanneer je wilt!

Je eigen camper dien je nooit te reserveren en staat daarom 24-uur per dag paraat om er op uit te trekken. Niet alleen voor de ‘grote’ vakanties, maar ook voor de weekenden. Blijkt het dit weekend toch ineens lekker weer te worden? Tover de camper tevoorschijn en de reis begint al zodra u de straat uit rijdt…!

Slecht weer? Dan rijden we gewoon verder!

Heb je vakantie, maar blijk het in midden-Frankrijk toch slechter weer te zijn dan gedacht? Met een een paar uur rijden zit je zo weer in een ander klimaat. Een dagje regen overleeft uiteraard iedereen wel, maar blijft het langer slecht dan zoek je met een camper het lekkere weer toch gewoon op?!

Rondtrekken & veel zien…!

Waar je bij veel kampeermiddelen vanuit één locatie (of dat nu een hotel of een camping is) de omgeving verkent, ben je met een camper veel mobieler. De bezienswaardigheden en hotspots worden hét reisdoel, niet langer de overnachtingsplek. In plaats van vanuit locatie A de bezienswaardigheden te bezoeken reist u nu langs alle hotspots en overnacht u de ene keer in plaats A, dan andere keer op plaats B. Zo profiteert u optimaal van de vrijheid en mobiliteit welke de camper u biedt.

De dure caravantrekker kan de deur uit!

Een veel gehoorde klacht van menig caravanbezitter is de relatief ‘dure’ caravantrekker welke verder weinig meerwaarde biedt in het dagelijkse woon-/werkverkeer. De benzine-slurper kan indien gewenst plaatsmaken voor een compacter en voordeliger exemplaar. Wist u dat u met een camper tevens slechts een kwart-tarief wegenbelasting betaalt?

Een vertrouwde en veilige ‘bubbel’

Uw camper biedt u uw eigen plekje. In plaats van een vreemd hotel is uw camper echt uw tweede thuis. Uw eigen vertrouwde omgeving, uw eigen spulletjes en voor sommige mensen wellicht het belangrijkste… uw eigen bed. Ook qua bedvarianten zijn er veel verschillende mogelijkheden in de camperwereld zodat er altijd wel een camper is welke bij u past. In onze showroom informeren wij u graag naar de diverse mogelijkheden. Ook hebben we altijd een aantal showroommodellen staan om u een goede indruk te geven.

Met 130km/u richting de zon!

Het voordeel van een camper is dat u in de meeste gevallen gewoon de maximum snelheid aan mag houden van de personenauto’s (zelfs bij veel campers zwaarder dan 3.500kg). En dat rijdt nét even wat lekkerder door dan met de caravan. Natuurlijk is het geen wedstrijd wie het eerste op de camping is, maar ook inhalen gaat snel wat vlotter.

Gaan en staan waar je maar wilt!

Nog een groot voordeel is de mobiliteit die een camper je biedt. Waar je hem ook parkeert; je hebt altijd direct alle voorzieningen aanwezig. Heerlijk vrij kamperen in Scandinavië? Maar ook in landen waar vrij kamperen niet is toegestaan ben je een stuk mobieler dan met caravan of tent. Op ‘camperplaatsen’ mag je legaal overnachten… en die plekken zijn er tienduizenden verspreid over heel Europa. Nooit meer reserveren, nooit vóór ‘zo-laat‘ in- of uitchecken. Parkeren en kamperen waar je maar wilt…!

Vier seizoen kamperen!

Campers zijn er in vele soorten en maten, maar vele van hen zijn wintervast wat betekent dat u alle vier de seizoenen op pad kunt. Het “kampeerseizoen” bestaat voor u niet meer. Een lekkere boswandeling door de bergen in de herfst, een kerstmarkt in Duitsland of met de ski’s naar Zwitserland? Het kan opeens allemaal!

Geheel zelfvoorzienend!

In tegenstelling tot veel andere kampeermiddelen is een kampeerauto geheel zelfvoorzienend. Toiletgebruik, douchen, wassen… het kan allemaal in de camper. Dankzij 12V en gasvoorzieningen bent u vrij van de plicht om aan de 230V energiepaal te hangen. De grote schoon- en vuilwatertanks zorgen dat ook uw watersysteem geheel zelfvoorzienend is. De zelfstandigheid is optioneel nog verder te vergroten dan uitbreidingen op uw gas-, water- of stroom-voorraad.

Rijgemak & rijcomfort

Ook zo’n hekel aan het achteruitrijden met de vouwwagen of caravan? Een camper rijdt niet veel anders dan een grote personenauto. Achteruitrijden is dus een koud kunstje. Allerlei snufjes als achteruitrijcamera’s en dergelijke maken het u net even makkelijker. Ook zijn veel campers met een gewoon ‘B’-rijbewijs te rijden, waar bij veel caravans bijvoorbeeld eerst rijbewijs ‘E-achter-B’ behaalt zal moeten worden.

Een camper rijdt daarnaast bijna zo comfortabel als een grotere personenauto. Dit maakt het rijden van langere stukken een stuk comfortabeler. Ook de zithoogte is wat hoger dan normaal, hetgeen u extra goed overzicht geeft op de weg en veel meer relaxt rijdt (zeker op de langere stukken).

Fiscale voordelen? Jazeker!

Wist u dat u met uw camper kunt profiteren van fiscale voordelen. Zo betaalt u slechts een kwart-tarief wegenbelasting. Indien u uw camper niet gebruikt kunt u deze schorsen om zo nog extra wegenbelasting te besparen. De meest compacte buscampers zijn tevens geschikt voor dagelijks gebruik en daarom populair als grote dagelijkse auto’s met beperkte vaste lasten!

Download Brochures

Download nu direct de laatste Bochures & Prijslijsten van Knaus & Carthago. Hoe ziet uw ideale camper er uit?

    Bekijk aanbod online
    Laat je inspireren!
    some