Badkamervarianten

Badkamervarianten in een camper

Waarom kiezen voor een gecombineerde natte cel, separate douche of wellness badkamer?

Campers zijn er in verschillende soorten en maten, ook qua badkamer zit er veel verschil in. In basis zijn er 3 soorten badkamers te onderscheiden. Waarom kiest u nu voor één van deze drie? En wat zijn de voordelen en nadelen?

Gecombineerde natte cel

Een gecombineerde natte cel is een toiletruimte met geïntegreerde douchecabine, waarbij de douchecabine handmatig gecreëerd moet worden. Dit kan door middel van een douchegordijn, douchedeur of klapwand. Het voordeel is dat deze opstelling weinig ruimte in beslag neemt. Het nadeel is echter dat het iets meer werk is om de douche te creëren en de complete toiletruimte tijdens het douche vochtig en bezet is. Voor de camperaar welke meestal het comfort van een camping opzoek zal dit een goede oplossing zijn, daar hij de douche slechts sporadisch zal gebruiken.

Voordelen:
– Ruimtebesparend

Nadelen:
– Douche moet altijd gecreëerd worden
– Toiletruimte vochtig en bezet tijdens douchegebruik

Separate douche

Een separate doucheruimte is een douchecabine in een eigen ruimte, los van de toiletruimte. Hierdoor hoeft de cabine niet handmatig gecreëerd te worden en blijft de toiletruimte vrij qua toegang en vocht. De losse douchecabine neemt uiteraard wel extra ruimte in beslag wat resulteert in een grote camper of minder leefruimte. Voor de camperaar welke veel vrij kampeert of camperplaatsen aan doet (en dus relatief vaker op eigen voorziening aangewezen is) kan een losse douche uitkomst bieden. Bijkomend voordeel is dat een separate douche vaak tevens zorgt voor een afsluitbare slaapkamer.

Voordelen:
– Douche altijd beschikbaar
– Toilet blijft vrij qua toegang en vocht
– Vaak afsluitbare slaapkamer mogelijk

Nadelen:
– Kost meer ruimte
– Douche niet persé groter

Wellness badkamer

De langdurige kampeerder (of zei die gewoon meer comfort zoekt) kan soms ook een Wellness-badkamer verkiezen. Dit is een badkamer met een separate douche welke tevens voorzien is van een aparte wasgelegenheid buiten de toiletruimte. Dit betekend dat het fonteintje in de toiletruimte is vervangen door een heus wasmeubel, zoals men dat thuis gewend is. Ook is deze badkamer vaak zowel aan de vóór- als achterzijde afsluitbaar. Ook is er in de badkamer vaak een hoge kledingkast aanwezig. Uiteraard zorgt dit wel voor de nodige extra ruimte en dus een langere en zwaardere camper.

Voordelen:
– Alle voordelen separate douche 
– Groot wasmeubel
– Afsluitbaar van beide kanten
– Hoge kledingkast
– Veel bewegingsruimte

Nadelen:
– Kost veel ruimte

Fine-tuning van uw badcomfort

Drukwaterpomp

Wie meer douchecomfort wil kan opteren voor een watersysteem met een drukwaterpomp. Deze externe waterpompen hebben vaak een langere levensduur en grote waterdruk dan de reguliere dompelpompen welke ín de watertank hangen.

Regendouche

Campers welke voorzien zijn van een grotere waterpomp (zie kopje ‘drukwaterpomp’ kunnen soms voorzien zijn van een regendouche. Zo kunt u nog comfortabeler douchen. Uiteraard is een grotere watertank dan wel een must.

Keramisch / Fecaliëntoilet

Vaak heeft u de keuze uit een standaard toilet of een keramische uitvoering. Bij de grotere modellen kunt u vaak ook opteren voor een fecaliëntank, waarbij u geen gebruik meer maakt van de compacte cassette, maar van een grote zwartwater tank. Zodoende kunt u langer ‘vrij’ kamperen. Er zijn ook fecaliëntanken waarbij de mogelijkheid tot gebruik van de reguliere cassette blijft bestaan. Vanuit die cassette kan dan (indien gewenst) men d.m.v. een pomp en vermaler alsnog terugvallen op de zwartwatertank. Ook is het soms mogelijk af-fabriek een extra 2e of 3e toiletcassette te bestellen met opbergmogelijkheid.

Download Brochures

Download nu direct de laatste Bochures & Prijslijsten van Knaus & Carthago. Hoe ziet uw ideale camper er uit?

    Bekijk aanbod online
    Laat je inspireren!
    some